Gebruik jij sterke wachtwoorden?

Dat een veilig, sterk wachtwoord belangrijk is, weet eigenlijk iedereen wel. En dat we voor elke toepassing een ander, uniek wachtwoord moeten gebruiken is ook niets nieuws. 

En toch maken we het onszelf vaak liever niet te moeilijk door voor de hand liggende wachtwoorden te kiezen. Of nog erger, we gebruiken gewoon een oud wachtwoord. En dat zijn dus de wachtwoorden die je beter niet kunt gebruiken, want dat zijn onveilige wachtwoorden. En daarmee maken we het voor de meeste hackers juist vrij gemakkelijk om onze wachtwoorden te kraken.

alfabetentekens

Welke wachtwoorden kun je beter niet gebruiken

Kies geen te gemakkelijk wachtwoord

Eigenlijk weten we allemaal wel hoe het niet moet. Toch zijn de meest gebruikte wachtwoorden nog steeds de standaard wachtwoorden, zoals “123456”, “welkom” enz. Dit soort wachtwoorden zijn heel gemakkelijk te hacken en worden helaas ook nog veel gebruikt.

Verwerk geen persoonlijke gegevens in een wachtwoord

Persoonlijke gegevens zoals een geboortedatum, een naam, huisdier, merknaam enz. zijn heel vaak onderdeel van een wachtwoord. Dit soort persoonlijke gegevens is vaak makkelijk te achterhalen.

Hackers gebruiken speciale methodes om al je persoonlijke informatie bij elkaar te gebruiken voor wachtwoordopties waarmee een account in heel korte tijd kan worden gehackt. 

Gebruik NIET overal dezelfde wachtwoorden

Het is echt een veiligheidsrisico als jij je wachtwoord voor meerdere accounts of websites gebruikt.

Eigenlijk doet iedereen dat wel eens.
MAAR als er dan een emailadres en een wachtwoord van een applicatie of een website wordt gehackt, dan heeft de hacker dus vrij simpel toegang tot veel meer websites en dus ook toegang tot veel van je persoonlijke gegevens. En dat is niet wat je wilt.

Voor elk account een uniek wachtwoord

Het helpt dus al als je voor elk account een ander wachtwoord hebt. En als een wachtwoord van één website dan per ongeluk bekend wordt bij iemand, kan er toch niet zo makkelijk ingebroken worden op andere inlogkanalen.


En nog een voordeel: je hoeft zo maar één wachtwoord te wijzigen in plaats van de wachtwoorden van alle websites waar je anders hetzelfde wachtwoord voor zou hebben gebruikt.

Is jouw e-mailaccount als eens gelekt?

Wil je weten of jouw e-mailadres al eens is gelekt?
Kijk dan op Have I been Pwned. Vul je emailadres in en je ontdekt of jouw account al eens gehackt is.

HAVE I BEEN PWNED

Als jij je ervan bewust dat het beheren van je wachtwoorden echt serieus moet gebeuren, dan zul je als snel tot de ontdekking komen dat je eigenlijk niet meer zonder een systeem kunt waarin je al je wachtwoorden kunt beheren. 

Wil jij weten hoe je heel gemakkelijk sterke wachtwoorden maakt en hoe je je wachtwoorden kunt beheren?

Download dan hieronder Gratis het Ebook "Alles over wachtwoorden".

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ook interessant

>