Kennisbank over productief werken met Google Workspace

Kennisbank over Google Workspace om makkelijk productief (samen) te werken

Deze kennisbank is gevuld met interessante informatie over productief werken met Google Workspace. De werking van Google Workspace wordt praktisch uitgelegd, je krijgt informatie over de ontwikkelingen en er zijn volledige handleidingen te vinden die jou kunnen helpen effectief online en productief te werken .

Ik behandel onderwerpen als GMail beheren, notities beheren, taken beheren en samenwerken met Google Workpace en de werking van Google Apps.

Regelmatig worden er nieuwe kennisartikelen en ook nieuwe onderwerpen toegevoegd.

Al deze onderwerpen worden zo praktisch mogelijk uitgelegd zodat je er direct mee aan de slag kunt.

Wil je echt effectief en makkelijker leren werken met Google Workspace, volg dan een online training met vele korte, praktische en direct toepasbare video-instructies. En lees je liever dan dat je een video bekijkt, dan kan dat ook. Alle instructies zijn zowel in video als in tekst met afbeeldingen. Kortom, leren zoals jij het fijn vindt.

Heb je een vraag of opmerking hierover, mail me dan gerust op info@digitaalwijzer.nl

Een account is een combinatie van een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je op internet toegang hebt tot een bepaalde dienst of service. Je kunt bijvoorbeeld een account hebben bij een webwinkel of je hebt een abonnement bij een internetprovider. Deze toegang tot een dienst of service noem je ook wel een account.

Wat is een Google Account
Een Google Account is een Account waarmee je op diverse diensten van Google kunt inloggen. Om gebruik te kunnen maken van een Google Account heb je een e-mailadres nodig. Dit e-mailadres eindigt op gmail.com. Heb je al een e-mailaccount dat eindigt op gmail.com, dan heb je dus al een Google Account.

Met dit ene Gmail Account kun je vervolgens inloggen op allerlei slimme productiviteitsapps van Google. Eenmaal ingelogd kun je gebruik maken van de diverse tools zonder dat je niet telkens hoeft in- en uitloggen.

Meer lezen >>

Een Google Account is een Account waarmee je op diverse diensten van Google kunt inloggen. Om gebruik te maken van een Google Account heb je een e-mailadres nodig. Met dit ene e-mailadres kun je vervolgens inloggen op allerlei slimme productiviteitsapps van Google. Eenmaal ingelogd kun je gebruik maken van de diverse tools zonder dat je telkens opnieuw in- en uit moet uitloggen.

Een Google Account wordt ook vaak een GMail Account genoemd, ook al is dat niet helemaal juist. De naam Gmail-account is wel veel bekender en meestal wordt daarmee dan ook de maildienst van Google bedoeld.

Meer lezen>>

Veel mensen hebben wel één of meerdere Google-Accounts, vaak beter bekend onder de naam GMail-accounts. GMail is de maildienst van Google. Een Google account is meer dan alleen een e-mail account. Met een Google Account heb je, naast de maildienst, ook toegang tot vele andere diensten en toepassingen van Google.

Meer lezen >>

Als je wilt Inloggen op je Gmail account dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Heb je één Gmail account dan is dat vrij eenvoudig. Meestal log je dan in op de inlogpagina van Google.

Als je meerdere Gmail accounts hebt, kun je ook via de inlogpagina van Google inloggen. Maar er is een betere manier om in te loggen als je gebruik maakt van verschillende Gmail accounts, bijvoorbeeld een privé account en een werkaccount.

Meer lezen>>

Als je niet meer kunt inloggen met je Google Account in je Gmail, dan betekent dat ook dat je niet meer kunt mailen en dat je ook geen mail meer kunt ontvangen. Erg vervelend natuurlijk.

Bekijk hier hoe je opnieuw toegang kan krijgen tot Gmail

Welke email-accounts kun je toevoegen
Er zijn twee basistypes

- GMailify en
- E-mail accounts via Internet Service Providers

Meer lezen en video-instructie >>

GMail is vooral bekend als de gratis maildienst van Google. De overige diensten van Google zijn iets minder bekend. Hoewel er in deze bizarre tijden steeds meer handig gebruik gemaakt wordt van deze diensten

Wat kun je, behalve mailen, nog meer met je Gmail account?

Meer lezen >>

Als je eenmaal een extra e-mailaccount hebt toegevoegd aan je Gmail Account, ontvang je vanaf dat moment ook meer e-mails vanuit meerdere mail accounts, van je Google account(s) en/of vanaf je werkmail of bedrijfsaccount.
Hierdoor loopt je Inbox sneller vol.

Meer lezen >>

Een standaard handtekening instellen in Gmail kan en is heel eenvoudig. Je kunt heel gemakkelijk tekst en een afbeelding toevoegen. Met klikbare links!

In een video laat ik je stap-voor-stap zien hoe je een handtekening instelt. Of je kunt de stap-voor-stap instructie bekijken.

Meer lezen >>

Als je al eens hebt geprobeerd een mooie en professionele email handtekening te maken in Gmail met een foto of andere afbeelding, dan heb je vast gemerkt dat het vrij lastig is om de lay-out goed te krijgen. Daar kan je best een tijdje mee bezig zijn voordat het naar tevredenheid is.

Er is een handige manier om een email handtekening te maken, namelijk met Google Documenten.

Meer lezen>>

Maak een professionele email handtekening in Canva

Canva is een online ontwerptool waarmee je de mooiste ontwerpen kunt maken. Niet voor niets is Canva één van de meest favoriete tools van veel ondernemers. En het mooie is dat je het ook nog gratis kunt gebruiken.

Er is een Pro-versie waarmee je nog meer mogelijkheden hebt, maar de gratis versie volstaat voor veel ondernemers. Wil je meer mogelijkheden dan kun je heel gemakkelijk je abonnement upgraden. Je zit nergens aan vast, het abonnement kun je elk moment downgraden naar een gratis abonnement. maandelijks opzegbaar.

Meer weten >>

Als je regelmatig e-mails maakt en verstuurt is het handig als je een email handtekening hebt ingesteld zodat je handtekening automatisch aan je mail wordt toegevoegd. Op deze manier hoef je niet telkens handmatig je (bedrijfs)naan, adres, woonplaats en andere gegevens toe te voegen.

Als je een professionele email handtekening gebruikt bij het verzenden van email, dan biedt dat je een aantal belangrijke voordelen

Meer lezen >>

Als je een Google Account hebt, oftewel een Gmail Account, dan kun je ook gratis gebruikmaken van Keep notities.

Keep notities is beschikbaar in de browser en is ook rechtstreeks vanuit je Gmail, Agenda en Google Documenten te benaderen zonder dat je Gmail, de Agenda of je Document moet verlaten.

Daarnaast is er een App voor Google Keep die je op je smartphone of tablet kunt gebruiken.

Keep notities - het beste alternatief voor je post its

Wil je een tool waarin je heel makkelijk en snel een notitie kunt maken die je altijd en overal heel gemakkelijk kunt raadplegen en bewerken? En waarmee je heel gemakkelijk notities kunt delen met anderen en waarin je eenvoudig een herinnering kunt instellen zodat je geen enkele afspraak meer kunt vergeten?

Meer weten over Keep notities en hoe je Keep notities kunt gebruiken

Keep notities is een digitaal notitieboek, een dashboard voor al je notities. Naast tekst kun je in Keep notities ook tekeningen maken, afbeeldingen opslaan en audio opnemen en omzetten naar tekst.

Keep notities kan veel meer dan hiervoor genoemd, het is belangrijke tool binnen de slimme productiviteitstools van Google. Door de vergaande integratie met de andere Google Apps, is het een geweldige tool. 

Meer lezen >>

Er komen wekelijks nieuwe artikelen bij. Wil je deze artikelen rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Dat kan.

Meld je dan hieronder aan voor de wekelijkse updates en je ontvangt elke donderdag een handige tip of weetje over productief werken met digitale tools.

Meld je aan voor wekelijkse updates

en mis geen enkel artikel!

Wil je wekelijks een handige tip over digitale tools rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Meld je dan hieronder aan. Je kunt je altijd onder elke mail weer afmelden.

>