Waarom een professionele e-mail handtekening

Waarom een professionele e-mail handtekening gebruiken

Er zijn een aantal redenen waarom je een professionele e-mail handtekening wilt gebruiken.

Als je een professionele email handtekening gebruikt bij het verzenden van email, dan biedt dat je een aantal belangrijke voordelen

  • het komt professioneel over
  • e-mail is nog steeds één van de belangrijkste communicatiemiddelen
  • door consequent je emailhandtekening te gebruiken vergroot jij je merkbekendheid en je zichtbaarheid
  • als je een foto van jezelf toevoegt aan je e-mailhandtekening maak je het persoonlijker
  • je schept vertrouwen doordat je laat zien dat je moeite doet voor details
  • aan je email handtekening kun je links toevoegen
  • door links in te voegen naar bijvoorbeeld je contactinformatie, je website en/of je social media kanalen, zorg je ook meteen voor meer verkeer naar je website en meer connecties en bezoekers voor je social media kanalen.

Los van bovenstaande voordelen is het uiteraard ook een gemak als je niet telkens je naam, adres, woonplaats en andere gegevens hoeft in te typen.

Als je regelmatig e-mails maakt en verstuurt is het handig als je een email handtekening hebt ingesteld zodat je handtekening automatisch aan je mail wordt toegevoegd. Op deze manier hoef je niet telkens handmatig je (bedrijfs)naan, adres, woonplaats en andere gegevens toe te voegen.

Als je werknemer bent binnen een (groot) bedrijf, dan is een email handtekening vaak al (deels) voor je ingesteld. Ben je zzp-er of ondernemer, dan is dat niet het geval. Dus dan moet je dit zelf doen.


Lees wat je in een email handtekening zet en ook hoe je zelf een e-mail handtekening kunt maken in het uitgebreidere artikel over een emailhandtekening toevoegen aan Gmail 

>