Als jij weleens notities maakt op je mobiel,  dan wil je deze tips voor Google Keep notities echt weten.
En als je nog niet eerder hebt gewerkt met Google keep, lees dan ook mijn blog Keep notities beste alternatief voor post its.


In dit blog vind je vooral tips over keep notities voor gebruik op je mobiel.
Ontdek functies van keep notities die je nog niet wist.

Je kunt Keep notities gebruiken op zowel Android als IOS. 

Wist je dat je kunt typen met je stem

Binnen keep notities heb je de mogelijkheid om spraakgestuurd te typen. Je kunt de tekst inspreken en Google zet de gesproken tekst automatisch om in een audiobericht EN een tekstbericht. Alles wat je hebt ingesproken heb je dan in tekstvorm en in audio.

Als je het bericht met iemand wilt delen kun je dus zowel de tekst als het audiobericht meesturen. Hoe handig is het als de ontvanger in plaats van een bericht te lezen jouw tekstbericht ook kan beluisteren.

De meeste mensen praten sneller dan dat ze typen, dus hoe handig is deze functie. Probeer het maar eens en ontdek het gemak.

Voeg notities en links toe aan keep notities vanuit andere apps

Stel dat je een artikel tegenkomt terwijl je zit te scrollen en je wilt dit artikel graag later even lezen. Of je wilt een gedeelte van deze tekst opslaan en later lezen. Voeg dan de link of een deel van de tekst toe aan een notitie in keep notities. Op deze manier hoef je niet meer te zoeken naar dit artikel en kun je het lezen op een ander moment.

Eventueel kun je nog een herinnering toevoegen aan de notitie, zodat je niet vergeet dit artikel nog te lezen.

artikelen toevoegen aan keep

Keep notities, Google keep of gewoon keep

De naam van de tool voor notities van Google varieert. Dit varieert namelijk per platform. Op Android heet de tool Keep notities, op de Iphone is het Google keep  en binnen Chrome is het Keep.

Geen idee waarom, maar misschien handig om te weten dat het in ieder geval om dezelfde tool gaat.

keep notities of google keep

Voeg afbeeldingen toe aan Keep notities

Binnen Keep notities kun je eenvoudig afbeeldingen toevoegen. Je kunt zelfs direct vanuit keep een foto maken die je vervolgens direct kunt toevoegen aan de notitie. 

Handig om te weten, je kunt meerdere afbeeldingen toevoegen aan één notitie.

Afbeeldingen en foto's bewerken en aanvullen in Keep notities

Als je een afbeelding wilt uitlichten of je wilt tekst toevoegen aan een afbeelding of foto, dan kun je dit binnen de tool keep doen. Zo kun je tekst en tekeningen toevoegen in verschillende kleuren en groottes. Je kunt gebruik maken van een pen, markeerstift of highlights.

afbeeldingen bewerken in keep notities-min

Tekst van afbeelding halen

Stel je hebt een handgeschreven notitie of een lijstje, dan kun je deze eenvoudig omzetten naar een digitale notitie of een lijstje. Je kunt dit doen met alle afbeeldingen waar tekst op staat. Super handige functie dit.

Reminders instellen voor plaats en tijd

Binnen keep notities kun je herinneringen instellen. Er zijn diverse opties waarvoor je een herinnering kunt instellen. Zo kun je kiezen voor een datum en tijd en je kunt ook kiezen voor een terugkerende herinnering.

De herinneringen worden automatisch toegevoegd aan Google Agenda.
Je kunt ook een herinnering instellen die gebaseerd is op een locatie, een plaats die je zelf kiest.

herinnering instellen voor tijd of plaats-min

Als je in Google Maps hebt ingesteld wat je thuislocatie is en wat je werklocatie is dan, kun je ook één van deze plaatsen kiezen.

Als je gebruik wilt maken van deze functie moet je wel toestemming geven om je locatie te gebruiken, anders kan Google je geen melding sturen als je in de buurt komt van de gekozen locatie.

Als je dit toestaat krijg je een melding als je in de buurt bent van de locatie die je hebt opgegeven.

Je kunt deze reminder instellen als je bijvoorbeeld iets moet halen vanuit een bepaalde winkel of als je niet wilt vergeten om iemand op te halen als je ergens langs rijdt. 

Je ziet, Google Keep is een fantastische tool die vooral ook heel gemakkelijk werkt op je mobiel.

Heel veel succes met het maken en beheren van je notities!

>