Canva is de meest favoriete ontwerptool voor ondernemers

Canva is een ontwerptool waarmee je werkelijk fantastische ontwerpen kunt maken. Zo heeft Canva enorm veel handige functies waarmee je makkelijk en snel professionele ontwerpen kunt maken.

Wat kun je met Canva

Met Canva kun je foto’s bewerken, achtergrond verwijderen van afbeeldingen, animaties maken van afbeelding.
Ook van teksten kun je mooie creaties maken. Denk aan vele soorten lettertypes, animaties en heel veel effecten die je kunt toevoegen aan tekst of aan afbeeldingen. En dan heb ik nog niet eens over het maken van presentaties, video's en vele templates voor het maken van social media posts.

Canva ontwerpen-min

Canva is voor online ondernemers onmisbaar

Niet voor niets is Canva één van de meest populaire bewerkingstools voor ondernemers. Ondernemers doen vaak veel zelf, helemaal zelf of met een team. Doordat heel veel zaken online gedaan worden zijn er ook veel ontwerpen nodig. Door de komst van Canva is dit allemaal veel gemakkelijker geworden. Canva bespaart ondernemers dus gewoon heel veel tijd.

Heb je een abonnement nodig voor Canva

Voor Canva heb je wel een account nodig, dit kun je eenvoudig aanmaken.

Er is een gratis versie en er is een Pro-versie. Met de Pro-versie heb je iets meer mogelijkheden, maar de gratis versie volstaat voor veel ondernemers.

Wil je meer mogelijkheden dan kun je heel gemakkelijk je abonnement upgraden. Je zit nergens aan vast, het abonnement kun je elk moment downgraden naar een gratis abonnement en maandelijks opzegbaar. De kosten zijn ca. 10 euro per maand.

De voordelen van Canva

  • het is gratis

  • iedereen kan het gebruiken (je moet wel een account hebben of aanmaken)
  • je kunt kiezen uit heel veel ontwerpen
  • elk ontwerp kun je aanpassen door eigen foto’s of andere afbeeldingen toe te voegen
  • eenvoudig professionele ontwerpen maken
  • je kunt je eigen stijl instellen (logo, kleuren, lettertypes)
  • makkelijk samenwerken en ontwerpen delen met je team
  • heel veelzijdig, je kunt bijna alles ontwerpen wat je wilt zoals video’s, presentaties, animaties, social media designs en zelfs websites
  • uploaden en downloaden, video bewerken, documenten uploaden en downloaden. Doordat bijna alles binnen Canva kan, bespaart het je heel veel tijd.
  • vele mooie templates die je gratis kunt gebruiken en volledig kunt aanpassen aan je eigen stijl en voorkeuren.

Wat heb je nodig om Canva te gebruiken

Het enige wat je nodig hebt om Canva te gebruiken is een Canva-account, deze kun je eenvoudig aanmaken.


Ben je nog niet bekend met Canva, dan raad ik aan eerst te kiezen voor een gratis account. Bevalt het je zo goed dat je meer opties wilt, dan kun je 30 dagen gratis de Pro-versie gebruiken.

Voorbeeld van het ontwerpen in Canva

Wil je zien hoe het ontwerpen in Canva werkt? Bekijk dan de video en/of mijn artikel over "E-mailhandtekening maken in Canva". In dit artikel of in de video kun je zien hoe je gebruik kunt maken van templates, hoe je afbeeldingen kunt bewerken, achtergrond van een afbeelding kunt verwijderen, teksten animaties geven en meer. 

Conclusie over Canva

Kortom: Canva is een fantastische tool die je direct wilt gebruiken.

Nog geen account? Maak je account hier aan en ga meteen aan de slag met het ontwerpen van de meest fantastische content.

>