Hoe je meerdere emailaccounts overzichtelijk kunt beheren in Gmail

Als je eenmaal een extra e-mailaccount hebt toegevoegd aan je Gmail Account, ontvang je vanaf dat moment ook meer e-mails vanuit meerdere mail accounts, van je Google account(s) en/of vanaf je werkmail of bedrijfsaccount.
Hierdoor loopt je Inbox sneller vol.

Mail van verschillende e-mailaccounts organiseren

Er zijn meerdere manieren om de email van verschillende emailaccounts zo te organiseren dat je INbox overzichtelijk blijft.

Zo kun je bijvoorbeeld

  • de mail organiseren door het aanmaken van een filter en een label
  • voor elk mailaccount een aparte INbox maken

Gebruik van Filters en Labels

Je kunt Filters en Labels binnen Gmail gebruiken om je mail van een andere e-mailaccount automatisch te plaatsen in een aparte map voor die betreffende mail.

In Gmail heten mappen geen mappen, maar labels.

Filters en labels kun je natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruiken.

Zo kun je bijvoorbeeld je privé-mail laten binnenkomen in een aparte map, een aparte map maken voor alle nieuwsbrieven die je ontvangt en op een later moment wilt lezen.

Je kunt ook denken aan een map voor Facturen en dan de INbox overslaan. 

Door labels aan te maken EN hiervoor een filter in te stellen, kun je zorgen dat er minder mail in je INbox terecht komt.

En natuurlijk heb je meer overzicht als je de mail van de verschillende accounts in aparte mappen beheert.

Meerdere Inboxen aanmaken binnen Gmail

Wist je dat je binnen Gmail gebruik kunt maken van meerdere Inboxen? Op deze manier kun je dus heel makkelijk de verschillende mailaccount gescheiden houden. En je kunt zelf bepalen of mail wel of niet rechtstreeks in je Inbox terecht moet komen. 

Je kunt je mail met alle verschillende e-mailaccounts zo organiseren dat de mail in de map terechtkomt die je zelf kiest. Op deze manier kun je de mail aanpassen aan je eigen voorkeuren.

Meer over een Gmail-account

Met een Gmail Account heb je oneindig veel mogelijkheden, een Gmail Account is veel meer dan alleen 'maar' een slimme maildienst.

Wil jij ook slim werken met Gmail?  Bedenk hoeveel tijd je ongemerkt kwijt bent aan het beheren van je mail en vooral ook aan het daadwerkelijk afhandelen van je mail. 

Wist je dat ondernemers gemiddeld 30% van het tijd aan het beheren van de mail kwijt zijn? Het spreekt voor zich dat de meeste ondernemers hier nog wel wat winst kunnen behalen. De tijd "glipt vaak ongemerkt" tussen je vingers door als je weer op je mobiel of achter je laptop of computer zit. Voordat je er erg in hebt, ben je zo een aantal uren verder. Afgeleid worden door de mail kost je meer tijd dan je in eerste instantie zou verwachten. Voordat je weer verder kunt gaan met dat waar je mee bezig was, gaat er tijd verloren. 

Je "moet" immers eerst die mail beantwoorden, je gedachten en dus je focus verschuift van de taak waar je mee bezig was naar je mail. Voordat je weer op het punt bent gekomen waar je was gestopt, ben je al snel een kwartier verder. 

Dus... wil je productief werken, begin dan allereerst met het Effectief beheren van je email.

>