Nog maar één wachtwoord om te onthouden… Hoe fijn zou dat zijn. 

Je hebt voor bijna elke digitale toepassing die je gebruikt een sterk én uniek wachtwoord nodig. Dat betekent ook dat je in ieder geval niet hetzelfde wachtwoord kunt gebruiken voor meerdere toepassingen. En dat blijkt in de praktijk nog best een lastige klus.

Wat maakt het zo lastig om verschillende wachtwoorden te gebruiken?

Het is soms al best lastig om een sterk wachtwoord te verzinnen, laat staan dat je die ook nog kunt onthouden. Veel toepassingen accepteren niet zomaar alle wachtwoorden die je bedenkt, omdat het wachtwoord uit bijvoorbeeld een aantal verschillende tekens moet bestaan. Ook de gewenste lengte van de wachtwoorden is vaak langer dan we kunnen onthouden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat mensen soms gewoon hetzelfde wachtwoord gebruiken voor meerdere toepassingen. En dat is nou net wat je niet moet doen.

Het belang van sterke wachtwoorden

Het belang van sterke wachtwoorden is de meeste mensen wel duidelijk. Het is vaak minder duidelijk hoe je je wachtwoorden overzichtelijk kunt beheren. Anders dan in een boekje, laatje of in een excel sheet.

Gelukkig is er een hele handige oplossing voor. Het gebruik van een wachtwoordmanager. Het klink misschien ingewikkeld, maar met de juiste instructie is het best makkelijk. En als je eenmaal weet hoe het werkt, zul je meteen het gemak ervan ervaren.

DIGITALE KLUIS-min

Wachtwoorden veilig beheren

De voordelen van het gebruik van een wachtwoordmanager zijn groot. Bijna iedereen maakt wel gebruik van meerdere toepassingen waar je een uniek wachtwoord voor nodig hebt. En het is eigenlijk niet meer te doen om sterke wachtwoorden zelf te onthouden. In ieder geval niet als je voor elke toepassing een ander wachtwoord gebruikt. En ik mag hopen dat je dat doet of anders nu alsnog gaat doen. Want voor meerdere toepassingen hetzelfde wachtwoord gebruiken is echt onveilig.

Meer leren over het beheren van je wachtwoorden

Als je je ervan bewust bent dat je in dit digitale tijdperk minimaal moet zorgen voor veilige wachtwoorden, dan ontkom je er eigenlijk niet meer aan om een systeem te gebruiken om deze wachtwoorden veilig te beheren. Door het beheren van je wachtwoorden in een digitale kluis hoef je zelf nog maar één wachtwoord onthouden, de rest wordt gedaan door je digitale kluis. Nooit meer moeilijke wachtwoorden onthouden en altijd en overal toegang tot al je accounts.

Wil je alles weten over wachtwoorden download dan gratis de pdf met alles wat je wilt weten over wachtwoorden. Of lees mijn andere blog Alles over het maken en beheren van wachtwoorden.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ook interessant

>