Een zin die veel mensen bekend voorkomt

"Je wachtwoord is onjuist, probeer het nog een keer"

Het komt je misschien bekend voor. Je probeert ergens in te loggen en je krijgt de melding dat je wachtwoord onjuist is. Wat frustrerend kan dat zijn.

Als ondernemer moet je veel ballen in de lucht houden. En natuurlijk is het beheer van je wachtwoorden één van die dingen. Je kunt het je als ondernemer in de huidige tijd echt niet meer permitteren om onzorgvuldig met je wachtwoorden om te gaan. Je moet sterke wachtwoorden gebruiken. Daarnaast zijn er een aantal wachtwoorden die je beter niet kunt gebruiken.

Overal hetzelfde wachtwoord gebruiken is sowieso niet slim. Het moeten ook geen te makkelijk te raden wachtwoorden zijn. En ze moeten vooral uit verschillende tekens bestaan. Een oud wachtwoord opnieuw gebruiken of een wachtwoord meerdere keren gebruik is ook geen goed idee.

Kortom zoveel wachtwoorden die je vooral niet moet gebruiken.

En dat maakt het er allemaal niet gemakkelijker op.

Maar hoe dan wel sterke wachtwoorden maken en onthouden?

Hoe zorg je nu voor sterke wachtwoorden die niet makkelijk te raden zijn, maar die je wel kunt onthouden. En voor elk account een uniek wachtwoord. Zelf registreren en bijhouden? Of opschrijven in een notitieboekje of bijhouden in een excel document? Allemaal niet echt een oplossing. 

Je hebt een goed systeem nodig voor je wachtwoorden!

 Je kunt er niet meer omheen. Je hebt gewoon een goed systeem nodig. Ik liep er zelf tegenaan, pure frustratie van al die foutmeldingen bij het inloggen. En zoeken naar het wachtwoord terwijl je net midden in een online bestelling zat. Herkenbaar?

Inmiddels gebruik ik een wachtwoordmanager. Als je een wachtwoordmanager gebruikt, hoef je nog maar één wachtwoord onthouden

En ik moet eerlijk bekennen dat ik niet meer zonder kan en wil. Want zeg nou zelf, het is toch ook onmogelijk om al die tientallen, zo niet ongemerkt meer dan honderden wachtwoorden zelf te onthouden?

En hoe heerlijk is het als je

  • niet (meer) druk bent met het bijhouden van al die wachtwoorden. 
  • geen zorgen meer hoeft te maken dat je een wachtwoord vergeet en dan opeens niet meer kunt inloggen in je website of mailsysteem. En dat net terwijl je een bestelling aan het plaatsen bent.
  • overal, waar je ook bent en welk apparaat je ook gebruikt, kunt inloggen zonder op zoek te gaan naar je wachtwoord
  • niet meer voor de zoveelste keer je wachtwoorden opnieuw moet instellen?

Klinkt ideaal toch? En weet je, dat is het ook! Die periode dat ik nog geen weet had van een digitale kluis komt wat mij betreft niet meer terug. De frustratie van telkens maar weer wachtwoorden opnieuw opvragen en instellen, ligt nu gelukkig achter me. Een verademing!

Wil jij ook weten hoe je heel gemakkelijk je wachtwoorden kunt beheren?

Download dan Gratis de pdf "Alles over wachtwoorden".

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ook interessant

>