De vraag is allang niet meer óf je online kunt werken, maar meer hóe je online slim kunt werken

Om slim online te kunnen werken richt je je thuiskantoor in met één goed systeem. Door één goed systeem te kiezen als basis bespaar je jezelf direct tijd door een duidelijke structuur, het overzicht en het gemak. Je hoeft niet meer telkens te switchen tussen systemen of verschillende accounts.

Efficiënt werken om tijd te besparen

Je wilt graag efficiënt werken, zodat je je kostbare tijd aan de dingen kunt besteden die jou meer omzet of tijd opleveren. En daarnaast is het fijn als je ook nog tijd overhoudt voor andere dingen die belangrijk voor je zijn. 

Ja toch?

Een duidelijke structuur, één goed systeem als basis

Als je geen duidelijke structuur hebt betekent dat vaak dat je regelmatig doelloos zit te scrollen door je mail, je bestanden en taken. Op zoek naar wat je nu als eerste moet doen of waar je een document hebt opgeslagen of je vraagt je af of je alle mail wel hebt beantwoord.

Herken je dat?

Wat is een goede basis voor een thuiskantoor

Het is belangrijk om een goed systeem te hebben als basis voor je thuiskantoor. Een goede structuur zorgt voor rust, je weet waar je wat kunt vinden en hoeft niet eindeloos te zoeken. Door online slim te werken kun je jezelf dus heel veel tijd besparen.

Zelf werk ik al een aantal jaren als zelfstandige vanuit huis. En vooral in het begin was het erg zoeken naar tools en systemen om mee (samen) te werken. 

Want wat werkt nu handig en met welke systemen kun je nu efficiënt werken.

Uiteraard zijn ook de kosten niet onbelangrijk, vooral als je net start als ondernemer of met het werken vanuit huis. Je hebt eigenlijk geen idee met welke programma´s je moet beginnen. 

Inmiddels heb ik van alles geprobeerd en ontdekte ik dat je met veel verschillende systemen kunt werken. 

Het nadeel van werken met verschillende systemen

Zoals te verwachten, ontdekte ik dat niet alle systemen handig met elkaar communiceren. Dat je daardoor dus regelmatig moet switchen tussen verschillende programma´s en systemen. Dat betekent ook vaak moeten zoeken naar hoe je iets moet doen of waar je een document deze keer hebt opgeslagen. 

Je mist dan dus een duidelijk en overzichtelijk systeem. Dat is niet handig.

Telkens moeten switchen tussen de verschillende systemen kost je erg veel tijd en, voor mij dan, ook frustratie.

Dat is dan ook de reden geweest dat ik op zoek ben gegaan naar één compleet systeem.

Eén systeem waarbij je alle belangrijke tools die je nodig hebt om efficiënt (samen) te werken, kunt samenvoegen tot één geheel. De basis van je thuiskantoor, waarmee je online slim kunt werken en dus veel tijd kunt besparen.

Eén compleet systeem als basis voor je (thuis)kantoor

Het goede nieuws is dat ik zo'n systeem heb gevonden! Dat systeem is De Basis geworden van alles wat ik doe binnen mijn (thuis)kantoor. Door dit systeem heb ik altijd en overal online (en als ik wil ook offline) toegang tot alle onderdelen. Alles is te benaderen vanaf elk apparaat.

Je hoeft niets extra´s investeren in hardware of software, je programma´s zijn altijd up-to-date en je hebt automatisch toegang tot oneindig veel slimme functionaliteiten/tools die het (samen)werken nog gemakkelijker maken.

Omdat je alle programma´s onderling met elkaar kunt integreren werken ze perfect samen, waardoor je heel efficiënt en effectief kunt werken. 

Hoe werkt online samenwerken in de praktijk

Snelheid, eenvoud, tijd en gemak, dat levert het me op. En o ja, rust. Omdat ik weet dat ik overzicht heb en dus ook controle over mijn planning. Ik spreek regelmatig ondernemers die moeite hebben met bijvoorbeeld het efficiënt beheren en delen van agenda's, mail en documenten. Maar ook het overzicht houden over de verschillende werkzaamheden kan best lastig zijn. 

Nu veel meer mensen vanuit huis werken, wordt ook het op afstand samenwerken met anderen belangrijker. 

Met dit complete systeem als basis is dat geen enkel probleem meer. Je moet alleen even weten WAT je nodig hebt en HOE je het inricht. 

En wat vaak wordt onderschat, HOE je de systemen SLIM kunt gebruiken, zodat je er het meeste gemak van hebt. En dat is nu net wat bij veel mensen ontbreekt, de kennis van de toepassingsmogelijkheden van de diverse onderdelen van dit systeem. 

Er is vaak veel meer voordeel en gemak te behalen met dit systeem dan mensen weten en ontdekken. Heel veel slimme toepassingen zijn wat verstopt, waardoor mensen deze slimmigheden vaak ook niet gebruiken. En dat is jammer.

Als je online je zaken goed wilt regelen, kies dan één systeem als basis

Als je je zaken online goed wilt inrichten, heb je dus een eenvoudige en duidelijke structuur nodig.

Het zal je niet verbazen dat dit vaak begint met het maken van duidelijke keuzes. Dus niet allerlei verschillende systemen door elkaar gebruiken bijvoorbeeld.

Wil jij meer grip houden op je tijd en slim online werken?

Door de vele mogelijkheden die er zijn is de kans aanwezig dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het slim om bij de basis te beginnen, de basis van een compleet systeem. 

Wie jij meer grip krijgen op je tijd en slimmer online werken? En alles vanuit één systeem? Begin dan met het slim en effectief beheren van je mail.


Als je ondernemer bent en een zakelijk email-account hebt of wilt

Als ondernemer is het vrijwel altijd aan te raden om een zakelijk e-mailadres te gebruiken, dat wil zeggen een e-mailadres met je eigen domeinnaam. Het staat zoveel professioneler. En dat is wat je als ondernemer toch ook wilt. Daarnaast biedt een zakelijk account ook meer mogelijkheden. 


  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Ook interessant

    >