Mijn duurzame notitieboekje van steenpapier

Hoewel ik zelf behoorlijk digitaal ben ingesteld, heb ik altijd mijn favoriete notitieboekje in de buurt liggen. Mijn favoriete boekje is bijzonder, het is namelijk een Moyu boekje die gemaakt is van steenpapier

Wat is steenpapier

Steenpapier is het duurzame alternatief voor normaal "pulp"papier. Steenpapier is dikker dan normaal papier, scheurt niet en het is waterbestendig.

Het schrijft ook nog eens heel lekker op dat dikke papier. En inmiddels heb ik meerdere pennen waarmee ik op dit papier kan schrijven. In 5 verschillende kleuren :-).
Wat je wat er nog meer fijn aan is? Ik verander (lees: kras) nog weleens de geschreven tekst, dat wordt in een normaal boekje zo vreselijk slordig.

En ik weet het, digitaal kun je het zo aanpassen. En de meeste notities maak ik gewoon digitaal. Maar het is soms zo handig om even echt te schrijven. En het is ook gewoon leuk.

Ik schrijf dan ook regelmatig in dit boekje en wis ook regelmatig de notities die ik niet meer nodig heb of die ik al gedigitaliseerd heb.

moyu notitieboekje steenpapier

Wat ook zo handig is van steenpapier

Zo makkelijk als je digitaal je teksten kunt veranderen, zo makkelijk gaat dat ook met dit notitieboekje.

Ja echt! Met een natte doek veeg je in één beweging elke pagina zo weer schoon. Daarna kun je de pagina direct weer gebruiken (wel even, héél kort, laten drogen). Je kunt elke pagina wel meer dan 500 x gebruiken.

Steenpapier is dus een hele mooie, duurzame oplossing voor al die boekjes met papier die je normaal zou verslijten.

Duurzaam notitieboekje

Het is nog niet zo lang geleden dat ik nog niet van het bestaan van dit boekje wist. Sterker nog, ik had geen idee wat steenpapier was.

Inmiddels weet ik gelukkig beter. Ik vind deze boekjes een hele slimme en fijne oplossing voor het onnodig veel papiergebruik. Als ik het aan anderen laat zien, zijn ze vaak verbaasd hoe je met één veeg de tekst kunt verwijderen en de pagina telkens weer opnieuw is te gebruiken. Dit boekje van steenpapier is dus heel erg duurzaam en ook nog eens leuk.

De initiatiefnemers van Moyu hebben een goed verhaal. De gedachte erachter is dat je met de aankoop van één boekje ervoor zorgt dat er een boom geplant wordt. Een fijn idee dat je zelfs op zo'n gemakkelijke manier kunt meehelpen aan een mooiere, duurzamere wereld.


Maak je notities digitaal 

Ik noemde in het begin al dat ik redelijk digitaal ben ingesteld. Ik vind het dan ook handig als ik mijn notities altijd en overal kan bewerken en raadplegen.
Je raadt het al.... het liefst digitaliseer ik de notities die ik wil bewaren. 

Dus voordat ik de notities ga wissen, maak ik ze eerst digitaal.
En nee, dat is helemaal niet moeilijk of veel werk. Het is zo gepiept. 

Wil je weten hoe je heel gemakkelijk je notities kunt digitaliseren? Bekijk dan de instructievideo hierboven.


Maak en beheer je notities met Google Keep

Als je makkelijk en snel je notities wilt digitaliseren, raad ik je aan om Google Keep te gebruiken, het is een gratis tool die beschikbaar is op je computer, laptop, tablet maar ook gewoon op je smartphone.

Maak kennis met Google Keep. Het is één van de meest eenvoudige, maar heel krachtige tool voor het beheren van al je notities. En niet alleen voor het digitaliseren van je notities. Je kunt Keep namelijk heel gemakkelijk integreren met Gmail, agenda, google drive en contacten om maar een paar te noemen. En door deze verregaande integratie met vele productiviteitstool is Google Keep een tool die je echt direct wilt gebruiken. 

Misschien ken je Google Keep al maar heb je nog niet ontdekt wat er nu bijzonder aan is.

Ontdek de kracht van Google Keep en download hieronder de 7 Handige Tips die je echt wilt weten.

Ken je Google Keep nog niet? Laat je dan verrassen. En ken je google keep al wel, dan ontdek je vast nog slimme handigheidjes waar je het bestaan nog niet van wist.

En natuurlijk zijn er nog meer goede tools voor notities. Uiteindelijke gaat het erom hoe je de tools gebruikt om productief te zijn.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ook interessant

>