Bekijk hieronder de video's over het toevoegen van e-mailaccounts aan een Gmail Account

Meerdere e-mailaccounts binnen GMail

Een veel gestelde vraag is hoe je meerdere e-mailaccounts kunt toevoegen aan een GMail-Account, zodat je met alle e-mailadressen mail kunt verzenden en ontvangen.

Veel mensen hebben meerdere e-mailadressen. En het is natuurlijk erg handig als je vanaf één account alle mail kunt verzenden en ontvangen.

Welke email-accounts kun je toevoegen

Er zijn twee basistypes

GMailify

Allereerst Gmailify, dit gebruik je voor een account met een webmailservice, zoals Yahoo Mail, Outlook of Hotmail. Dit zijn de Services waarvoor je je aanmeld in de browser en die ook je e-mail verzenden en ontvangen via een browser.

De optie om een e-mail account van een webmailservice toe te voegen noemt Google Gmailify.

GMailify werkt net iets gemakkelijker dan een account via een service provider. Je kunt simpelweg de voorgestelde stappen volgen zonder dat je nog technische kenmerken moet toevoegen. Je wordt er eigenlijk als vanzelf doorheen geleid.

Het grote voordeel van een account via GMailify is dat je van alle slimme instellingen binnen GMail gebruik kunt maken, ook voor het account dat je toevoegt. En dat is echt heel handig.

E-mail accounts met webmailservice toevoegen aan je GMail Account

video duur: 02:25

E-mail accounts via Internet Service Providers

Velen van ons hebben een ander account via een ISP Internet Service Provider waarbij je een e-mail client moet configureren om je e-mail te kunnen verzenden en ontvangen. Zoals bijvoorbeeld  een werkaccount of een bedrijfsaccount.

Dit zijn dus twee verschillende soorten e-mailsystemen die we moeten samenvoegen.

Zo voeg je een e-mailaccount van een Internet Service Provider toe aan je GMail account

Nu je meerdere emailaccounts hebt binnen je GMail account, wil je natuurlijk wel in één oogopslag zien van welke e-mailaccount een binnengekomen mail afkomstig is.

Om dit onderscheid duidelijk te kunnen maken kun je één of meerdere labels (in kleur) toevoegen aan de verschillende accounts.

Hoe je dit doet komt in de cursus Productief Werken uitgebreid aan bod.

>